top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverFarid Sheek

Een Terugblik op het 'Concert for Peace' in Het Concertgebouw

Geschreven door: Farid Sheek.


Onlangs had ik, Farid Sheek, samen met celliste Maya Fridman, de eer om het 'Concert for Peace' te presenteren in Het Concertgebouw Amsterdam. Dit benefietconcert was een bijzondere avond vol emotie, hoop en muzikale schoonheid. Samen met onze muzikale vrienden vulden we de zaal met muzikale parels en een krachtige oproep voor vrede.




De avond was nog specialer door het feit dat het concert volledig uitverkocht was. De zaal vulde zich met mensen van allerlei achtergronden, verenigd door muziek en een gedeelde wens voor vrede. Hun enthousiasme en ontroering waren voelbaar, een getuigenis van de kracht van muziek om harten te raken en mensen samen te brengen.



De avond begon met een persoonlijke introductie door Maya en mijzelf. Ik stelde mezelf voor als,

My name is Farid Sheek,

I am a Musician

I am a Muslim

I am a human


Maya, op haar beurt, introduceerde zichzelf als;

I am Maya Fridman

I am a musician

I am a Jew

I am a human

Deze eenvoudige woorden legden de basis voor wat een avond van gedeelde menselijkheid zou worden.


Mijn speech later in de avond benadrukte onze gezamenlijke menselijkheid en de universele verlangens naar vrede, veiligheid, welvaart en liefde. Hierbij mijn speech;



“Lieve aanwezigen,


Vanavond sta ik hier, gedreven door compassie en met een sterk geloof in onze gezamenlijke menselijkheid.


Laten we ons herinneren dat onder de oppervlakkige verschillen die ons verdelen, wij allemaal dezelfde basisverlangens delen: vrede, veiligheid, welvaart en liefde. Laten we deze avond samen komen, niet als aanhangers van een specifieke zaak, maar als verdedigers van onze gedeelde menselijkheid.


Het breekt mijn hart te zien hoe we partij kiezen in het conflict tussen Palestina en Israël. Terwijl sommigen voor Israël zijn en anderen voor Palestina, lijkt het erop dat niemand écht voor de mensen kiest. Het gaat niet om een land of geloof, het gaat om levens. Laten we ons herinneren dat nationaliteit en geloof ondergeschikt zijn aan onze gezamenlijke menselijkheid. Laten we kiezen voor vrede, begrip en medeleven.


De muziek die vanavond in dit prachtige Concertgebouw zal klinken, dient als een brug tussen verschillende werelden, als een universele taal die ons allemaal verbindt.


Ik nodig jullie allemaal uit om vanavond een moment te nemen, om te reflecteren, te hopen en te dromen van een toekomst waarin mededogen, begrip en vrede centraal staan.



4 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page