top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverFarid Sheek

Iraans nieuwjaar

Mystiek Gathering​​

Elk jaar op 10 juni organiseert Stichting Nematolahi het bijzondere evenement ‘Mystic Gathering’. In de Khaneghah Rotterdam, Maashaven 220c, staat prachtige muziek centraal, maar wordt er ook gesproken over de gespeelde muziek en staat het samensmelten van culturen centraal.

Er is een keur aan muzikanten aanwezig, waaronder het gezelschap Savituriya. Savituriya speelt devotionele muziek, waarin de muzikant en de luisteraar samenvallen door middel van de kracht van de klanken. Vol levensvreugde, speelsheid, vuur en kwetsbaarheid laat de muziek Savituriya dansen. Deze muzikanten hebben elkaar gevonden in het hart van de Sacha traditie bij ‘Hartmeester’ Naropa. Naropa geeft wekelijks zogeheten ‘Satsangs’ (bijeenkomsten over bewustwording van jezelf) en Savituriya verzorgt bij deze bijeenkomsten de muziek om de harten te openen, het leven met elkaar te vieren en te verbinden. Lees meer over Naropa op www.naropa.eu. Naast Savituriya komt ook zanger Alexander van Bree optreden. Hij wordt begeleid door Farid Sheek op zijn daf-instrument. Lees meer over Alexander van Bree op www.thepeacesinger.com.

Naast de optredens wordt er ook over de muziek die wordt gespeeld gesproken. De avond staat in het teken van het verbinden van verschillende culturen. “Tijdens deze ervaring wordt de wereld als één geheel ervaren”, zegt Farid Sheek.12 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page